Χόρτα από φύλλα παντζαριών - Βραστά παντζαρόφυλλα .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χόρτα από φύλλα παντζαριών – Βραστά παντζαρόφυλλα

Όταν αγοράζετε παντζάρια, δεν πιστεύουμε να πετάτε τα χόρτα τους; Δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε με αυτή τη συνταγή και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά.

Γράφει: Matia Gr
Χόρτα από φύλλα παντζαριών – Βραστά παντζαρόφυλλα
Υλικά:

1 κιλό πράσινα φύλλα από παντζάρια
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
Ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα χόρτα και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα σε ροδέλες και μόλις ξανθίνουν προσθέτουμε 3/4 της κούπας ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και τα χόρτα μας και τα ανακατεύουμε να μπερδευτούν με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για ένα τέταρτο της ώρας περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε και το ξύδι και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.