Κεσαντίγιας (Quesadillas) με κοτόπουλο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κεσαντίγιας (Quesadillas) με κοτόπουλο

Αν δεν μπορείτε να πάτε εσείς στην μαγευτική Λατινική Αμερική, μπορείτε να φέρετε εκείνη στην κουζίνα και στα πιάτα σας. Βίβα Κεσαντίγιας!

Γράφει: Matia Gr
Κεσαντίγιας (Quesadillas) με κοτόπουλο
Υλικά:

2 μεγάλα φύλλα τορτίγιας
1 στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
4-6 μανιτάρια
50γρ. σκληρό κίτρινο τυρί
1 κουταλάκι γλυκό τσίλι
1 κουταλάκι κύμινο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε φέτες, τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και το στήθος του κοτόπουλου σε λωρίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο για 4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το σκόρδο πολτοποιημένο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμη μέχρι να γίνει και το κοτόπουλο αλλά και τα λαχανικά μας.
Ανάβουμε τον φούρνο μας στο γκριλ. Τοποθετούμε το ένα φύλλο τορτίγιας σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε πάνω του το μισό περίπου από το τυρί μας. Απλώνουμε το μείγμα από το κοτόπουλο και το στρώνουμε να πάει ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με την άλλη τορτίγια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε τα κεσαντίγιας μας για 2-3 λεπτά στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Κόβουμε το κεσαντίγιας σε φέτες (σαν πίτσα) και τα απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.