Παστίτσιο με γαρίδες, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Παστίτσιο με γαρίδες, από τον Γέροντα Παρθένιο

Παστίτσιο με γαρίδες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Παστίτσιο με γαρίδες, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια πένες βρασμένα
Φρυγανιά τριμμένη
Υλικά για την σάλτσα:
500γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ψιλοκομμένες
5 ντομάτες τριμμένες
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Άνηθο
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Λίγο ούζο
Λίγο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για την μπεσαμέλ:
150γρ. σπορέλαιο
100γρ. αλεύρι
1 λίτρο ρόφημα γάλα σόγιας
Νερό όσο πάρει
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Πρώτα θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας:
Σε ένα τηγάνι (ή τεπαγιάνκι) βάζουμε τα κρεμμύδια μας κομμένα σαν για χωριάτικη να τσιγαριστούν με ελαιόλαδο μαζί με τις πιπεριές. Όταν μαραθούν λίγο ρίχνουμε και το σκορδάκι μας. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες μας, λίγη ζάχαρη, πιπεράκι και αφήνουμε να βράσει λίγο. Τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες, τον άνηθο, αλάτι και αφού πάρουν μία βράση το σβήνουμε και προσθέτουμε ούζο και θυμάρι.
Ακολουθεί η μπεσαμέλ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σπορέλαιο να κάψει καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να καεί λίγο. Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, νεράκι ζεστό συνεχίζοντας πάντα το ανακάτεμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε κι άλλο νεράκι αραιώνοντας όσο χρειάζεται τη μπεσαμέλ μας. Τέλος ρίχνουμε, πιπέρι, αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το παστίτσιο μας για ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί ρίχνουμε λίγη φρυγανιά. Ανακατεύουμε τις πένες με την σάλτσα μας μαζί με λίγη μπεσαμέλ. Το μείγμα αυτό το στρώνουμε στο ταψί μας, από πάνω απλώνουμε τη μπεσαμέλ μας, πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά, σταυρώνουμε το φαγητό μας και το φουρνίζουμε για περίπου μία ώρα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.