Σιροπιαστά

Σιροπιαστά: Μια απίστευτη κατηγορία γλυκών που είναι πληθωρικά και αρχοντικά, γευστικά και καλαίσθητα, γλυκά που έχουν φανατικούς υποστηρικτές και οπαδούς. Με ξηρούς καρπούς σαν τον μπακλαβά, την κρέμα όπως το γαλακτομπούρεκο ή αφράτα σαν το ραβανί γίνονται ανάρπαστα σε κάθε σπιτικό.

Ροξάκια σπείρες

Τα ροξάκια σπείρες είναι ένα σχετικά εύκολο στην παρασκευή, γευστικό και ιδιαιτέρως εμφανίσιμο γλυκό! Εσείς, δεν θα τα δοκιμάσετε;

Ξεροτήγανα

Τα ξεροτήγανα είναι μια γλυκιά αμαρτία που μας έρχεται από την Κρήτη. Εσείς; Δεν θα... αμαρτήσετε;

Πολίτικος χαλβάς, του Χρήστου

Φτιάξτε με τα χεράκια σας λαχταριστό πολίτικο χαλβά, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής του Χρήστου. Εγγυημένο αποτέλεσμα και από γεύση... όνειρο!

Καταΐφι, της Παρασκευής

Καταΐφι. Το σιροπιαστό γλυκό που είναι το αγαπημένο των παιδιών αλλά και των μεγάλων. Με αυτή τη συνταγή μπορούμε να το χαρούμε φτιάχνοντάς το με τα χεράκια μας με αγνά υλικά και περισσή νοστιμιά, έτσι ώστε να το απολαύσουμε όλοι.

Ραβανί το δημοφιλές

Το ραβανί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σιροπιαστά γλυκά. Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικό ραβανί με την συνταγή που σας προτείνουμε και ετοιμαστείτε για μεγάλο πάρτι γεύσης και απόλαυσης!

Γαλακτομπούρεκο

Γαλακτομπουρεκάκι νόστιμο και λαχταριστό για όλες τις ημέρες και όλες τις περιστάσεις. Για να σας φτιάξει την κακή διάθεση ή για να συνοδεύσει την χαρά σας. Δοκιμάστε το! Είναι μπουκιά και συχώριο, το άτιμο! :)

Σάμαλι νηστίσιμο και χωρίς λάδι

Σάμαλι νηστίσιμο και μάλιστα χωρίς λάδι; Κι όμως υπάρχει! Ακολουθείστε την συνταγή και απολαύστε ένα νοστιμότατο σάμαλι ακόμα και τις ημέρες νηστείας που απαγορεύεται το λάδι.

Ραβανί με καλαμποκάλευρο

Μη μου πείτε ότι δεν ξετρελαίνεστε για ραβανί; Εδώ σας έχουμε μια νέα συνταγή που στα υλικά για το αγαπημένο μας σιροπιαστό γλυκό, συμπεριλαμβάνει και καλαμποκάλευρο

Ρεβανί Βέροιας, της Άννας

Υλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη 1 κούπα του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 1 κούπα του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 βανίλια Ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του Υλικά για το σιρόπι: 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 3 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό…

Μπακλαβάς, της Εύης

Υλικά: 1 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά γαρύφαλλο 2 κούπες βούτυρο αγνό 1 κούπα ζάχαρη Ολόκληρα γαρύφαλλα Υλικά για το σιρόπι: 9 κούπες ζάχαρη 6 κούπες νερό 1/2 κιλό γλυκόζη ή μέλι Λίγη βανίλια (προαιρετικά) ή 2 φλούδες λεμόνι ή 2 κουταλιές κονιάκ…

Πορτοκαλόπιτα της Ματιάς

Υλικά: 2 πορτοκάλια 1 πακέτο φύλλο κρούστας 1 Βιτάμ 1 κούπα ζάχαρη 4 αυγά 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1 κεσεδάκι (200-250γρ.) γιαούρτι στραγγιστό 1 βανίλια Υλικά για το σιρόπι: 1-2 κούπες ζάχαρη 1 1/2 – 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Ξύνουμε στον τρίφτη του τυριού (στα μικρά στρογγυλά) τα πορτοκάλια. Χωρίζουμε το ξύσμα σε δύο ίσα…

Ρεβανί ή Ραβανί το ακαταμάχητο

Υλικά: 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό (ψιλό απαραιτήτως) 1 κούπα φάριν απ 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα γάλα 3 αυγά 1/2 κούπα βούτυρο 2 κουταλάκια baking powder Ξύσμα μισού λεμονιού Υλικά για το σιρόπι: 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα νερό Χυμό μισού λεμονιού Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το φάριν απ, το…