Διασήμων

Διασήμων: Συνταγές μοναδικές, που μας εμπιστεύθηκαν διάσημοι, αφήνοντάς μας να πάρουμε μια γεύση από τις αγαπημένες τους σπιτικές συνταγές.

Τραγανή ροδακινόπιτα της Julia Roberts

Μια έξτρα τραγανή ροδακινόπιτα μας προτείνεται από την Julia Roberts. Μπορούμε να την απολαύσουμε σκέτη, ή να την συνοδεύσουμε με παγωτό καϊμάκι ή στραγγιστό γιαούρτι. Δείτε την!

Παστίτσιο αλάδωτο

Παστίτσιο αλάδωτο και εννοείται νηστίσιμο! Σας ακούγεται ουτοπικό; Πρέπει να το δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία...

Κουραμπιέδες του Πάσχα, του Δημήτρη Χίλιου

Αν νομίζετε ότι κουραμπιέδες φτιάχνουμε μόνο τα Χριστούγεννα κάνετε λάθος. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα Δημήτρη Χίλιου, φτιάχνουν κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, στους γάμους, στους αρραβώνες και στα λογοδοσίματα. Δείτε τη συνταγή που είχε την καλοσύνη να μας στείλει ο συγγραφέας Δημήτρης Χίλιος και καλή σας όρεξη!

Ποντιακοί σαρμάδες με μαύρα λάχανα, του Χάρρυ Κλυνν

Ο αγαπημένος και πολυτάλαντος καλλιτέχνης Χάρρυ Κλυνν μας έστειλε μια υπέροχη ποντιακή συνταγή και τον ευχαριστούμε πολύ. Μαγειρέψτε τους ποντιακούς σαρμάδες με μαύρο λάχανο του Χάρρυ Κλυνν και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας

Μουσακάς, του Νίκου Μουρατίδη

Υλικά (για 8 άτομα): 4 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες 3 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες Λάδι για το τηγάνισμα Για τον κιμά: 700γρ. κιμάς από μοσχάρι 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος…

Μπιφτέκια, του Νίκου Μουρατίδη

Υλικά (για 6 άτομα): 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος (1/2 κιλό χοιρινός + 1/2 κιλό μοσχαρίσιος) 3 κολοκυθάκια 1 αβγό 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή Αλάτι Μαύρο πιπέρι Λίγη πάπρικα γλυκιά Εκτέλεση: Βάζετε τον κιμά σε μια λεκανίτσα. Καθαρίζετε, πλένετε και τρίβετε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια.…

Ο κιμάς του αδηφάγου, του Αύγουστου Κορτώ

Αλλη μία συνταγή διασήμων προστέθηκε στις σελίδες της Ματιάς. Αυτή την φορά μας μαγειρεύει ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ. Κιμάς του αδηφάγου, λοιπόν, από τον Αύγουστο Κορτώ και καλή σας όρεξη

Γαρδούμπες Πασχαλιάτικες με χόρτα αβγολέμονο, της Αθηνάς

Ο συγγραφέας Κώστας Καρακάσης είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει δύο ανέκδοτες συνταγές της ηρωίδας του βιβλίου του "Αθηνά, ευτυχώς που δεν γενήθηκα όμορφη". Εδώ θα διαβάσετε την καταπληκτική συνταγή για Γαρδούμπες Πασχαλιάτικες με χόρτα αυγολέμονο

Πατατόσουπα εύκολη, της Στέλλας

Υλικά: 1 1/2 κιλό καθαρισμένες, κομμένες πατάτες 1/2 κιλό κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (αρακά, καρότο κλπ) 2 φλιτζάνια γάλα 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα, έμενταλ ή κάποιο μαλακό τυρί) 3 κουταλιές βούτυρο Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό και λιώνουμε τις πατάτες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το…

Πατατόσουπα με τυρί, της Στέλλας

Υλικά: 1 1/2 κιλό καθαρισμένες, κομμένες πατάτες 1/2 κιλό σέλινο 1/2 κιλό καρότα 1 κρεμμύδι Λίγο μαϊντανό 2 φλιτζάνια γάλα 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (γκούντα, έμενταλ ή κάποιο μαλακό τυρί) Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε τις πατάτες, το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι και το μαϊντανό για 20-25 λεπτά. Τα αλέθουμε στο μύλο ή στο…

Η εθνική μας φασολάς, της Λένας Μερίκα

Η συγγραφέας Λένα Μερίκα μας έστειλε μια ιδιαίτερη συνταγή για φασολάδα. Με το μοναδικό της χιούμορ μας δίνει την εκτέλεση της συνταγής σε έμμετρο λόγο! Ρίξτε της μια ματιά και δοκιμάστε την

Χαλβάς με ταχίνι και μέλι, της Βάσως Κ. Ηλιάδη

Υλικά: 450 gr ταχίνι 250 gr μέλι 100 gr σταφίδες 4 κουτάλια σούπας ουίσκι 2 κουταλάκια βιτάμ 1 κουταλάκι λάδι Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σε μια πυρίμαχη γαβάθα ώσπου να γίνουν ενιαίος πολτός. Έπειτα ψήνουμε το μείγμα στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά, στον αέρα. Σερβίρουμε με γαλλικό…

Η πίτα του ψαρά, της Βάσως Κ. Ηλιάδη

Υλικά: Σφολιάτα (2 πλατιά φύλλα) 3 κονσέρβες τόνου μεσαίου μεγέθους 2 κονσέρβες καλαμποκιού μικρού μεγέθους Εκτέλεση: Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βαθύ ταψί. Έπειτα ρίχνουμε το περιεχόμενο και των 5 κονσερβών. Φροντίζουμε το υλικό τους να καλύπτει όλη την επιφάνεια της σφολιάτας, με ομοιόμορφο τρόπο. Ύστερα καλύπτουμε το μείγμα της πίτας με το δεύτερο…