Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια

Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να φτιάξετε σπιτικές τάρτες ή μικρά ταρτάκια για κέρασμα. Μπορούμε να τις γεμίσουμε κρέμα βανίλια ή σοκολάτα, να τις πασπαλίσουμε με τρούφα ή με κομματάκια φρούτων. Οι επιλογές είναι άπειρες και πάντα πεντανόστιμες!

Γράφει: Matia Gr
Βασική ζύμη για τάρτες και ταρτάκια

Υλικά:

500γρ. αλεύρι
300γρ. βούτυρο
200γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα λεμονιού ή κάψουλες βανίλιας

Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη 1, Μακεδονία Thessaloniki 1, MacedoniaΘεσσαλονίκη 1, Μακεδονία Thessaloniki 1, Macedonia

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι η ζύμη μας να γίνει εύπλαστη. Κόβουμε με κουπ πατ κύκλους από τη ζύμη τάρτας και την στρώνουμε μέσα σε χάρτινα φορμάκια ή ταψάκι μάφιν ή την στρώνουμε από την εξωτερική πλευρά σε ατομικές φόρμες που τις τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί (όπως φαίνεται στην φωτογραφία). Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη μας (περίπου ένα τέταρτο). Ξεφορμάρουμε τα ταρτάκια μας όταν κρυώσουν. Μπορούμε να γεμίσουμε τις τάρτες μας με κρέμα ζαχαροπλαστικής και να τις στολίσουμε με φρούτα εποχής ή να κάνουμε όποιο συνδυασμό μας αρέσει!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντα να ζητάτε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα