Ντοματόπιτα

Ντοματόπιτα

Υλικά:

8-9 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. τυρί φέτα
200γρ. κεφαλοτύρι
200γρ. γραβιέρα
200γρ. ανθότυρο
Λίγο σουσάμι
Λίγο μαυροσούσαμο
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και σε ένα μπωλ τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα τυριά που έχουμε τρίψει στο τρίφτη (εκεί που τρίβουμε τις ντομάτες) και την πιπεριά ψιλοκομμένη και χωρίζουμε το μίγμα το τυριών σε δύο ίσα μέρη. Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μέτριου πάχους ροδέλες αφαιρώντας τα σπόρια. Κατόπιν λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε το ταψί καλά και βάζουμε σε αυτό τα μισά φύλλα (βουτυρώνοντας τα ανάμεσα). Πάνω από τα φύλλα βάζουμε μία στρώση ντομάτες, κατόπιν τα μισά τυριά, άλλη μία στρώση ντομάτες και τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα (επίσης βουτυρωμένα ανάμεσα τους), χαράζουμε με ένα μαχαίρι, βουτυρώνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροσούσαμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ντοματόπιτα μας. Καλή σας όρεξη.