Ματιά

Κολοκυθάκια γκρατέν

Ένα εξαιρετικό σε γεύση φαγητό φούρνου που δεν θα σας παιδέψει και θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του!

Κολοκυθάκια γκρατέν

Υλικά:

12 κολοκυθάκια μέτρια
4 ντομάτες
2-3 αυγά χτυπημένα
300γρ. περίπου τριμμένο κίτρινο τυρί
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγη πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και τον μαϊντανό. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για δέκα λεπτά. Σουρώνουμε τα κολοκυθάκια και τα λιώνουμε ελαφρά με το εργαλείο του πουρέ έτσι ώστε να μείνουν μεγαλούτσικα κομμάτια (να μην τα πολτοποιήσουμε). Σουρώνουμε ξανά τα κολοκύθια να φύγουν όλα τα περιττά υγρά τους και τα ανακατεύουμε με λίγο λάδι ή βούτυρο πασπαλίζοντας με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μαϊντανό. Ανακατεύουμε και την μισή ποσότητα τυριού και τα χτυπημένα αυγά. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες, λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και τις αραδιάζουμε πάνω του. Στρώνουμε από πάνω το μείγμα του κολοκυθιού και πάνω του τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας. Αλατίζουμε ελαφρά. Το ψήνουμε σκεπασμένο με αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20 περίπου λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια γκρατέν με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε ξανά μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό μας.

Σημείωση: Εάν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λίγη φέτα και ρίγανη που θα κάνει το φαγητό μας πιο μεσογειακό.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάφορα φαγητά