Κρεμμυδόσουπα

Κρεμμυδόσουπα

Υλικά:

4 μεγάλα κρεμμύδια
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι
1 κύβο νοστιμιάς
Κρουτόν ή 3 φέτες φρυγανισμένο ψωμί (προαιρετικά)
Λίγο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε 2 λίτρα νερό και βράζοντάς το διαλύουμε σε αυτό τον κύβο νοστιμιάς. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε ροδέλες. Τα αλατίζουμε ελαφρά, τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε λίγα λίγα σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο να ροδίσουν. Όταν γίνει αυτό, προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό με τον κύβο και τα αφήνουμε να βράσουν. Σερβίρουμε τη σούπα μας προσθέτοντας εάν θέλουμε κρουτόν ή φέτες φρυγανισμένου ψωμιού και κεφαλοτύρι σε μικρούς κύβους.

Αντί να αγοράσετε κρουτόν, μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ακολουθώντας την συνταγή της Ματιάς. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την συνταγή αυτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment