Ματιά

Σπανάκι λιχουδιά φούρνου

Μια απίστευτη λιχουδιά φούρνου με σπανάκι, αυγά και τυριά!

Γράφει: Matia Gr
Σπανάκι λιχουδιά φούρνου
Υλικά:

300γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο και καλά στραγγισμένο (αν είναι κατεψυγμένο)
150γρ. κρουτόν (έτοιμα ή φτιάξτε)
2 κούπες κομμένη χοιρινή ωμοπλάτη
2 κούπες τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί
1 κούπα τριμμένο τσένταρ
10 αυγά
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος λάιτ
Βούτυρο
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί μετρίου μεγέθους και στρώνουμε μέσα κατά σειρά τα κρουτόν, την χοιρινή ωμοπλάτη, το σπανάκι και τέλος σκεπάζουμε με τα τυρία. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών να πάει παντού πάνω στα τυριά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα