Ματιά

Χταποδάκι γιαχνί με πατατούλες στην γάστρα, της Ελένης

Μόλις δοκιμάσετε αυτό το φαγητό θα ξεχάσετε και το όνομα σας. Την συνταγή αυτή, η οποία εκτός από πεντανόστιμη είναι και νηστίσιμη, μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη.

Γράφει: Matia Gr
Χταποδάκι γιαχνί με πατατούλες στην γάστρα, της Ελένης
Υλικά:

1 κιλό χταπόδι
1/2 κιλό καλαμαροχτάποδα ή και ολόκληρα καλαμαράκια
1/2 κιλό φρέσκες ντομάτες πολτός
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κιλό πατατούλες μικρές στρογγυλές
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση:

Εκτέλεση Νο1:
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Ζεματάμε σε καυτό νερό το χταπόδι ίσα-ίσα να κοκκινίσει και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μεγάλη γάστρα τοποθετούμε εναλλάξ τις πατατούλες ολόκληρες, το χταπόδι και τα καλαμαράκια. Περιχύνουμε με τον πολτό της φρέσκιας ντομάτας, αλατοπίπερο, λάδι, το λεμόνι, τον μαϊντανό και ένα κλωνάρι φρέσκιας ρίγανης και ψήνουμε για μια ώρα περίπου.

Εκτέλεση Νο2:
Με τα ίδια υλικά (ντομάτα μια φέτα ολόκληρη). Παίρνουμε λαδόχαρτο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε φωλίτσες ατομικές και βάζουμε 4 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε μια χούφτα από τα ίδια υλικά ψιλοκομμένα αυτή τη φορά… μέσα στο καθένα και κλείνουμε σαν πουγκί με χοντρό σπάγκο κουζίνας. Τοποθετούμε στην γάστρα και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά.

Στην 1η εκτέλεση το φαγητό μας σερβίρεται με το ζουμί του, στην 2η εκτέλεση προσφέρεται και σαν πρώτο πιάτο! Καλή σας όρεξη!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαργελλου Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα