Ζύμη κουρού .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ζύμη κουρού

Ετοιμάστε με τα χεράκια σας σπιτική ζύμη κουρού! Είναι εξαιρετική και θα απογειώσει την γεύση στις πίτες ή στα ατομικά πιτάκια!

Γράφει: Matia Gr
Ζύμη κουρού
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί):

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το γιαούρτι και τα αυγά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα, βγάζουμε το μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε και άλλο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Θα παρατηρήσουμε ότι η ζύμη μας από αφράτη και ελαστική αρχίζει να βαραίνει χωρίς να χάνει την ελαστικότητα της. Χρειάζεται λίγο λιγότερο αλεύρι από το ένα κιλό. Μπορούμε να την φυλάξουμε για 24 ώρες σκεπασμένη με ραπ στο ψυγείο ή να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Φροντίζουμε η γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει πολλά υγρά.
Αν έχουμε φυλάξει την ζύμη μας στο ψυγείο, πριν την χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε να ζεσταθεί λίγο.

  Κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκύθια, της Εύης
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.