Κοπανάκια στο φούρνο με λαχανικά .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοπανάκια στο φούρνο με λαχανικά

Τα κοπανάκια (το κάτω μέρος από το μπούτι) είναι το αγαπημένο μας μέρος του κοτόπουλου. Σε αυτή την συνταγή τα φτιάχνουμε στο φούρνο με πατατούλες, καροτάκια και ρέβες! Γίνονται πολύ νόστιμα! Δοκιμάστε τα…

Γράφει: Matia Gr
Κοπανάκια στο φούρνο με λαχανικά
Υλικά:

8 κοπανάκια (το κάτω μέρος από το μπούτι του κοτόπουλου)
10 πατάτες
7 καρότα
4 ρέβες
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας με το πίλερ (peeler), τα πλένουμε σε τρεχούμενο νερό και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους σχεδόν όσο είναι ο αντίχειρας μας. Τα ρίχνουμε στο ταψί και προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ριγανίτσα. Βάζουμε χεράκια και ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν καλά γύρω γύρω. Από πάνω τοποθετούμε τα κοπανάκια, τα οποία και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (για μία ώρα τουλάχιστον), έως ότου ψηθεί καλά το κοτόπουλο και τα λαχανικά μας.

  Νιόκι με σάλτσα σπανάκι - ντομάτα και σάλτσα τυριού
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.