Μεζεδάκια αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μεζεδάκια αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα

Λαχταριστά στην όψη και πεντανόστιμα θαλασσινά μεζεδάκια, αλλιώτικα και… πασαλιμανιώτικα!

Γράφει: Matia Gr
Μεζεδάκια αλλιώτικα και πασαλιμανιώτικα
Υλικά:

20 στρείδια καθαρισμένα
10 φέτες μπέικον
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο βούτυρο
Λεμόνια για χυμό και διακόσμηση

Εκτέλεση:

Λιώνουμε λίγο βούτυρο και περιχύνουμε τα στρείδια μας μόλις χλιάνει. Ρίχνουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι πάνω στα στρείδια και τα τυλίγουμε ένα ένα με λωρίδες μπέικον. Τα τρυπάμε από άκρη σε άκρη με μια οδοντογλυφίδα και τα στερεώνουμε πάνω σε δύο τρία λεμόνια που θα έχουμε κόψει το κάτω μέρος τους ώστε να στέκονται μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε τα θαλασσινά μεζεδάκια μας, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για επτά λεπτά περίπου ώστε να ψηθεί το μπέικον αλλά να μην μας ξεραθεί το στρείδι. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα ραντίζουμε με μπόλικο χυμό λεμονιού.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.