Μελιτζάνες τηγανητές, του μπαμπά .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Μελιτζάνες τηγανητές, του μπαμπά

Υλικά: Μελιτζάνες μακρουλές Αλάτι Αλεύρι Λάδι Εκτέλεση: Πλένουμε και κόβουμε σε μακρουλές φέτες τις μελιτζάνες. Σε μια μικρή κατσαρόλα (τόσο ώστε να χωράνε ίσιες οι φέτες της μελιτζάνας) βάζουμε νερό και αλάτι. Ρίχνουμε μέσα […]

Γράφει: Matia Gr
Μελιτζάνες τηγανητές, του μπαμπά
Μελιτζάνες τηγανητές, του μπαμπά
Υλικά:

Μελιτζάνες μακρουλές
Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε σε μακρουλές φέτες τις μελιτζάνες. Σε μια μικρή κατσαρόλα (τόσο ώστε να χωράνε ίσιες οι φέτες της μελιτζάνας) βάζουμε νερό και αλάτι. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες της μελιτζάνας τοποθετώντας τις με τάξη. Πρέπει να προσέξουμε σε όλες τις φάσεις οι μελιτζάνες να μην "μπερδευτούν" μεταξύ τους. Τις αφήνουμε να πάρουν βράση έτσι ώστε να ξεπικρίσουν, αλλά να μην λιώσουν. Τις βγάζουμε προσεκτικά σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Γίνονται πολύ τραγανές και ελαφριές γιατί δεν "τραβάνε" πολύ λάδι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.