Μπισκοτάκια ξερών φρούτων και σοκολάτας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπισκοτάκια ξερών φρούτων και σοκολάτας

Δοκιμάστε τα! Τέτοια μπισκοτάκια δεν έχετε ξαναφάει. Γεμίζει το στόμα αρώματα και γεύσεις από τα ξερά φρούτα και την σοκολάτα, καθώς το χέρι σου κινείται ήδη για να πάρει το επόμενο μπισκοτάκι!

Γράφει: Matia Gr
Μπισκοτάκια ξερών φρούτων και σοκολάτας
Υλικά:

4 – 4 1/2 κούπες αλεύρι
1 κούπα καρύδια
1 κούπα ξερά βερίκοκα
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
1 κούπα ζάχαρη
100γρ. βούτυρο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 αυγά
4 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα και χοντροκόβουμε τα καρύδια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά με το μίξερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Στη συνέχεια προσθέτουμε χτυπώντας τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, τις σταφίδες, τα βερύκοκα, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπισκοτάκια σε μέγεθος καρυδιού και πιέζουμε ελαφρά το πάνω μέρος τους. Τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  Τσουρέκια, της Μαρίας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.