Μπιφτέκια γεμιστά στο τηγάνι .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Μπιφτέκια γεμιστά στο τηγάνι

Υλικά: 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα 2 πατάτες βρασμένες 1 κρεμμύδι ξερό 1-2 σκελίδες σκόρδο 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί 250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο 2 αυγά Λίγο κόκκινο κρασί 2 κουταλιές […]

Γράφει: Matia Gr
Μπιφτέκια γεμιστά στο τηγάνι
Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
2 πατάτες βρασμένες
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
250 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αυγά
Λίγο κόκκινο κρασί
2 κουταλιές ξύδι
Φέτες τυρί του τοστ
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί με το κρασί και λίγο νερό και το στύβουμε καλά. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τον κιμά, το μουλιασμένο ψωμί, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, τα αυγά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλο το μείγμα.
Τώρα θα ετοιμάσουμε την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια καλά. Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τις πατάτες ψιλοκομμένες και μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας. Πλάθουμε μπιφτέκια σχετικά λεπτά. Στα μισά από αυτά βάζουμε με ένα κουταλάκι στο κέντρο τους γέμιση και καπακώνουμε κλείνοντας με τα άλλα μισά. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια σε καυτό λάδι έως ότου ροδίσουν προσθέτοντας από πάνω τους όταν έχουν ήδη ψηθεί μια φέτα κίτρινο τυρί ώστε να λιώσει.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.