Σπανακόρυζο, της Χριστίνας .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Σπανακόρυζο, της Χριστίνας

Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Φτιάξτε το με τη συνταγή που μας έστειλε η Χριστίνα Κ. και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας, μικροί και μεγάλοι

Γράφει: Matia Gr
Σπανακόρυζο, της Χριστίνας
Υλικά:

1/2 κιλό σπανάκι
2 ματσάκια (ή 1/2 κιλό) παπαρούνα
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
Χυμό 1 1/2 λεμονιού
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο (αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια). Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα χόρτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλατοπίπερο. Βάζουμε νερό, το χυμό λεμονιού και το ρύζι. Τα αφήνουμε να βράσουν και μόλις γίνει το ρύζι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ. και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.