Τηγανίτες με μέλι και τυρί .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τηγανίτες με μέλι και τυρί

Υλικά: 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150ml νερό Ανθότυρο θρυμματισμένο Μέλι Μία πρέζα αλάτι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι, και αφήνουμε τη ζύμη για τις […]

Γράφει: Matia Gr
Τηγανίτες με μέλι και τυρί
Υλικά:

300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml νερό
Ανθότυρο θρυμματισμένο
Μέλι
Μία πρέζα αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με το νερό και το αλάτι, και αφήνουμε τη ζύμη για τις τηγανίτες να ξεκουραστεί για μισή ωρίτσα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζύμη μας ώστε να γίνουν οι τηγανίτες ίσου μεγέθους. Μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τις γυρνάμε ώστε να ψηθούν κι από την άλλη κι όταν ψηθούν τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Τις σερβίρουμε στρώση-στρώση πασπαλίζοντας με θρυμματισμένο ανθότυρο και περιχύνοντας με μέλι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.