Τσουρέκια από την Μακεδονία .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Τσουρέκια από την Μακεδονία

Υλικά: 1 κιλό γάλα 12 αυγά 900 γρ. ζάχαρη 4 μικρά φακελάκια μαχλέπι 1 φακελάκι μαστίχα 1/2 κιλό βιτάμ 3 κιλά αλεύρι σούπερ κίτρινο (Robin Hood) 200 γρ. μαγιά μπύρας Ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού […]

Γράφει: Matia Gr
Τσουρέκια από την Μακεδονία
Υλικά:

1 κιλό γάλα
12 αυγά
900 γρ. ζάχαρη
4 μικρά φακελάκια μαχλέπι
1 φακελάκι μαστίχα
1/2 κιλό βιτάμ
3 κιλά αλεύρι σούπερ κίτρινο (Robin Hood)
200 γρ. μαγιά μπύρας
Ξύσμα λεμονιού – πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Χτυπάμε τους κρόκους και τα ασπράδια με τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το μαχλέπι, το ξύσμα λεμονιού (ή πορτοκαλιού) και τη μαστίχα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος. Πλάθουμε τα τσουρέκια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 175 βαθμούς.

  Αντιοξειδωτικό νερό με πορτοκάλι και ακτινίδιο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.