Ρεβίθια με χταπόδι, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου

Ρεβύθια με χταπόδι και «όλο τον κήπο μέσα»! Τα λαχανικά, πέραν των πολλών ωφέλιμων συστατικών που προσφέρουν στον οργανισμό μας (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία…), πέραν της υπέροχης γεύσης που χαρίζουν, κατεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη του φαγητού, κατεβάζουν το θερμιδικό του φορτίο, κάνουν το πιάτο μας «πανάλαφρο», αλκαλικό κ.λ.π. Δεν τα προσθέτουμε, δηλαδή, για να κάνουμε μια παράξενη συνταγή, διαφορετική από τα παραδοσιακά ρεβύθια! Παρακαλούμε, κατ’ αυτόν τον τρόπο να «ερμηνεύετε» τις συνταγές μας, μέχρι αναλυτικά σιγά σιγά να εξηγήσουμε τα περί της διατροφής μας.