Category: Ζύμες

Χειροποίητο φύλλο κρούστας

Χειροποίητο φύλλο κρούστας

Βασική συνταγή για σπιτικό και χειροποίητο φύλλο κρούστας λεπτό και αραχνοΰφαντο. Ανοίγει εύκολα, γίνεται καταπληκτικό σε σιροπιαστά γλυκά (μπακλαβάδες, γαλακτομπούρεκα, κτλ) χωρίς να αποκλείεται η χρήση του και σε αλμυρές πίτες. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Χριστόψωμο

Το Χριστόψωμο είναι ένα από τα πιο όμορφα έθιμα των Χριστουγέννων. Το συναντάμε σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, με αρκετές όμως διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Ρίξτε μια ματιά στο αξιόλογο αυτό έθιμο

Ψωμί της ώρας

Ψωμί της ώρας

Ψωμί της ώρας! Μπορείτε να φανταστείτε πως υπάρχει συνταγή για να φτιάχνεις ψωμί χωρίς ζύμωμα και χωρίς αναμονή για να φουσκώσει; Κι όμως υπάρχει! Και όχι μόνο αυτό αλλά είναι και ένα ψωμάκι τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά που αγαπιέται πολύ από τα παιδιά. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή που συνολικά -μαζί με το ψήσιμο- χρειάζεται μια ώρα για να έχετε… ψωμί της ώρας!

Ψωμί της ώρας σε μια ώρα

Ψωμί της ώρας σε μια ώρα

Δεν είναι τέλειο το ψωμί όταν είναι της ώρας; Φρέσκο, μυρωδάτο και λαχταριστό; Πόσω μάλλον όταν αυτό το ψωμί το έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας και ο συνολικός χρόνος -συμπεριλαμβανομένου του ψησίματος- που χρειαστήκατε γι αυτό, ήταν 1 ώρα!