500γρ. πατάτες
1 κούπα σπανάκι ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες
3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κούπα τυρί φέτα θρυμματισμένη
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
3 αυγά
4-6 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο μεγάλο οβάλ του τρίφτη. Απλώνουμε τις τριμμένες πατάτες πάνω σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και την κλείνουμε στο πάνω μέρος της στρίβοντάς την έτσι ώστε να στύψουμε τις τριμμένες πατάτες για να βγουν τα υγρά τους. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, το τυρί φέτα, το σπανάκι, το σκόρδο πολτοποιημένο, ένα κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά το μείγμα των λαχανικών. Το απλώνουμε με μια σπάτουλα να γίνει σχετικά επίπεδο και τηγανίζουμε για τρία περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και στη συνέχεια σερβίρουμε συνοδεύοντάς τα με τζατζίκι ή ακόμη και γιαούρτι σακούλας πασπαλισμένο με πιπέρι καγιέν.