Κολοκυθοανθοί (κολοκυθανθοί ή άνθη κολοκυθιού) .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Κολοκυθοανθοί (κολοκυθανθοί ή άνθη κολοκυθιού)

Δεν έχετε φάει κολοκυθοανθούς; Α, δεν ξέρετε τι χάνετε. Δείτε την συνταγή μας και με την πρώτη ευκαιρία μαγειρέψτε αυτό το καταπληκτικό φαγητό

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθοανθοί (κολοκυθανθοί ή άνθη κολοκυθιού)
Υλικά:

3 κολοκύθια
20 κολοκυθανθούς
20 κουταλάκια ρύζι καρολίνα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
Λίγο μάραθο
Λίγο δυόσμο
1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε επίσης το μαϊντανό, το μάραθο, και το δυόσμο. Ανακατεύουμε τα προηγούμενα μαζί με λίγο ελαιόλαδο, το ρύζι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Με τη γέμιση αυτή γεμίζουμε τους κολοκυθανθούς. Σε ένα ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τα κολοκύθια μας σε σχετικά λεπτές φέτες και με αυτές στρώνουμε το ταψί. Πάνω από τα κολοκύθια βάζουμε τους γεμισμένους κολοκυθοανθούς και ρίχνουμε τόσο νερό όσο να τους σκεπάσει. Προσθέτουμε λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.