1 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα
2 κρεμμύδια
2 κονσέρβες κονκασέ ή 1 κιλό ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα κουκιά, τα καθαρίζουμε (όπως τα φρέσκα φασολάκια, δηλαδή αφαιρούμε τις ίνες από δεξιά και αριστερά) και τα κόβουμε, ανάλογα με το μήκος τους, σε 2-3 κομμάτια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σ’ αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κουκιά, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ψιλοκομμένο τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2 κούπα νερό. Σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα μας και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.
Είδα τη συνταγή και μάζεψα χλωρα κουκιά.
Τα μαγείρεψα και ηταν καταπληκτικά.
Αν και σεν το περίμενα.
…μπορεί να φανεί περίεργο, αλλά τέλεια μυρωδικά για την ιδιότροπη γεύση των κουκιών είναι ο φρέσκος δυόσμος και ο μάραθος (σαν τον άνηθο αλλά άγριο), περισσότερο από το πρώτο και λιγότερο από το δευτερο!