1 μελιτζάνα χοντροκομμένη
1 κολοκύθι χοντροκομμένο
1 κρεμμυδάκι ξερό χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
3 πιπεριές πράσινη, κίτρινη και κόκκινη
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 τζίντζερ
1 ρίζα φινόκιο κομμένο
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 μάνγκο
Μπασμάτι ρύζι
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και όταν αρχίζει να ζεσταίνει ρίχνουμε όλα τα λαχανικά μας να σοταριστούν. Έπειτα ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και αφού δούμε ότι έχουν ψηθεί αρκετά τα λαχανικά μας, ρίχνουμε το γιαούρτι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε 2 1/2 κούπες νερό και όταν αρχίσει να βράζει, βάζουμε 1 και κάτι κούπα ρύζι μπασμάτι. Το αφήνουμε 15 λεπτά και το στραγγίζουμε, αφού δούμε ότι έχει γίνει, και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ευτυχία Γιαννέσκη, και την ευχαριστούμε πολύ.
πολύ νόστιμο!!! αλλά πώς θα καταφέρω να μη μου κόβει το γιαούρτι??
Αν και την συνταγή μας την έχει στείλει κάποιος αναγνώστης, πιστεύουμε ότι αν αφήσετε τα λαχανικά να χλιάνουν πριν ρίξετε το γιαούρτι, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης βασικός κανόνας στις συνταγές που περιέχουν γιαούρτι είναι ότι δεν πρέπει να τις ξαναζεστάνουμε.