Μπούτι χοιρινό στη γάστρα .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Μπούτι χοιρινό στη γάστρα

Υλικά: 1 μπούτι χοιρινό γάλακτος Πατάτες μικρές στρογγυλές 2 ντομάτες ψιλοκομμένες Λίγο βούτυρο για να το πασπαλίσουμε Σκόρδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Ζητάμε από το χασάπη να μας τεμαχίσει το χοιρινό μπούτι σε 6 μέρη […]

Γράφει: Matia Gr
Μπούτι χοιρινό στη γάστρα
Υλικά:

1 μπούτι χοιρινό γάλακτος
Πατάτες μικρές στρογγυλές
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο βούτυρο για να το πασπαλίσουμε
Σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζητάμε από το χασάπη να μας τεμαχίσει το χοιρινό μπούτι σε 6 μέρη των 10 πόντων. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο γιουβέτσι. Καθαρίζουμε τις πατατούλες και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Τα προσθέτουμε στο γιουβέτσι και βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω τους. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για δυο ώρες στους 200 βαθμούς.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.