Σκορδόψωμο υπερπαραγωγή .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Σκορδόψωμο υπερπαραγωγή

Ένα σκορδόψωμο που δεν αρκείται στα βασικά συστατικά που αναφέρονται στο όνομά του. Ένα σκορδόψωμο υπερπαραγωγή! Δείτε τη συνταγή και θα καταλάβετε τι εννοώ!

Γράφει: Matia Gr
Σκορδόψωμο υπερπαραγωγή

Σκορδόψωμο υπερπαραγωγή

Υλικά:

1 φρατζόλα ψωμί
4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
2 ντομάτες
2-4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο σιρόπι από ξύδι μπαλσάμικο
Λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Το ψωμί μας μπορεί να είναι μπαγιάτικο, η νοστιμιά του ίσως να είναι και μεγαλύτερη έτσι. Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Κόβουμε την φρατζόλα στα δύο οριζόντια. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπωλάκι λιώνουμε το βούτυρο με ένα πιρούνι, το αλατίζουμε, προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα του βουτύρου πάνω στην ψίχα του ψωμιού. Κόβουμε τις μπάλες της μοτσαρέλας σε ροδέλες και τις στρώνουμε πάνω στο βούτυρο αφήνοντας όσο λιγότερο κενό γίνεται. Στη συνέχεια ψήνουμε το ψωμί στον φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Εν τω μεταξύ κόβουμε σε ροδέλες τις ντομάτες. Βγάζουμε το σκορδόψωμο από τον φούρνο και στρώνουμε πάνω του τις ροδέλες ντομάτας. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και περιχύνουμε με λίγο σιρόπι μπαλσάμικο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε το πιο υπέροχο και πλούσιο σκορδόψωμο του κόσμου!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.