Πένες με λιαστή ντομάτα και πεσκανδρίτσα, της Εύης .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Πένες με λιαστή ντομάτα και πεσκανδρίτσα, της Εύης

Υλικά: 500 γρ. ζυμαρικά (πένες) 3 φιλέτα πεσκανδρίτσα κομμένα σε κύβους 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 150 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους 1 ποτήρι του […]

Γράφει: Matia Gr
Πένες με λιαστή ντομάτα και πεσκανδρίτσα, της Εύης
Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά (πένες)
3 φιλέτα πεσκανδρίτσα κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
3 κουτ. βιτάμ
2-3 κουτ. ντοματοπελτέ
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βιτάμ για μερικά λεπτά και μόλις μαραθούν ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το ψάρι και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, τον πελτέ και βράζετε τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Τέλος ρίχνετε τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και βράζετε άλλα 2-3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια ή συγχρόνως ετοιμάζετε και τα ζυμαρικά με τον γνωστό τρόπο. Ρίχνετε τη σάλτσα στα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά, και ανακατεύετε καλά.
ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ αμέσως σε πιατέλα ζυμαρικών με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Μήτσου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.