Κοτόπουλο το ερυθρόδερμο

Κοτόπουλο το ερυθρόδερμο

Όχι, δεν πρόκειται για ινδιάνικη συνταγή. Απλά το κοτόπουλο που θα απολαύσετε ακολουθώντας την, εκτός από εξαιρετική νοστιμιά, έχει μια υπέροχη ερυθρή πετσούλα.

Υλικά:

1 μεγάλο κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές πάπρικα
2 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Χυμό από μισό λεμόνι
4 κουταλιές μέλι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει τελείως. Σε ένα μπωλ λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Με ένα χαρτί κουζίνας ταμπονάρουμε το κοτόπουλο ώστε να στεγνώσει τελείως. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου με το μείγμα του βούτυρου και το βάζουμε να ψηθεί σε ελαφρά λαδωμένο ταψί, στους 180 βαθμούς.
Όσο περιμένουμε το κοτόπουλο σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το χυμό του λεμονιού και μέσα του ανακατεύοντας συνεχώς διαλύουμε το μέλι. Μόλις το κοτόπουλό μας κλείσει μια ώρα ψησίματος το αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα του μελιού. Συνεχίζουμε να το κάνουμε συχνά πυκνά μέχρι το κοτόπουλό μας να ψηθεί καλά και να ροδοκοκκινίσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment