
2 κούπες πλιγούρι
1 μελιτζάνα
1 ντομάτα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Αλεύρι (όσο πάρει)
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό το πλιγούρι μας για 20 περίπου λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να δέσει κάπως το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μας εύπλαστο και το αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο να γυαλίσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε και τη ντομάτα με τον πελτέ και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει σε καπακωμένη κατσαρόλα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες τη μελιτζάνα και τις στεγνώνουμε. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις λωρίδες της μελιτζάνας από όλες τις πλευρές τους. Βάζουμε τα κεφτεδάκια να βράσουν μέσα στη σάλτσα και όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε για πέντε λεπτά και τις τηγανισμένες μελιτζάνες να πάρουν μια βράση μαζί.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι διακοσμώντας τα με τις λωρίδες της μελιτζάνας και τριμμένη ρίγανη και απολαμβάνουμε!