Κεφτεδάκια από πλιγούρι .: Διάφορα φαγητά .: Ματιά
 

Κεφτεδάκια από πλιγούρι

Ένα πρωτότυπο και νόστιμο ανατολίτικο πιάτο μας προτείνει αυτή η συνταγή. Κεφτεδάκια από πλιγούρι με μελιτζάνες! Δοκιμάστε τα!

Γράφει: Matia Gr
Κεφτεδάκια από πλιγούρι
Υλικά:

2 κούπες πλιγούρι
1 μελιτζάνα
1 ντομάτα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
Αλεύρι (όσο πάρει)
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό το πλιγούρι μας για 20 περίπου λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπωλ βάζουμε το πλιγούρι, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να δέσει κάπως το μείγμα μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μας εύπλαστο και το αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο να γυαλίσει και να ροδίσει. Προσθέτουμε και τη ντομάτα με τον πελτέ και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει σε καπακωμένη κατσαρόλα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λωρίδες τη μελιτζάνα και τις στεγνώνουμε. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις λωρίδες της μελιτζάνας από όλες τις πλευρές τους. Βάζουμε τα κεφτεδάκια να βράσουν μέσα στη σάλτσα και όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε για πέντε λεπτά και τις τηγανισμένες μελιτζάνες να πάρουν μια βράση μαζί.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τα κεφτεδάκια από πλιγούρι διακοσμώντας τα με τις λωρίδες της μελιτζάνας και τριμμένη ρίγανη και απολαμβάνουμε!

  Τσέσκα, του Σάκη
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.