3 κούπες αλεύρι για ψωμί
2 1/2 κουταλάκια ξηρή μαγιά
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Διαλύουμε σε μία κούπα χλιαρό νερό τη ζάχαρη. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση του και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε παντού τη μαγιά και το αλάτι και τέλος προσθέτουμε και το νερό με τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε. Ανοίγουμε ένα φύλλο με τη ζύμη μας και κόβουμε στενόμακρες λωρίδες. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις απλώνουμε πάνω του αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε να φουσκώσουν τουλάχιστον για μισή ώρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.
Προαιρετικά, αν δεν χρειαζόμαστε τη ζύμη για να γίνουν σκέτα, μπορούμε πριν τα ψήσουμε να αλείψουμε πάνω τους βούτυρο, ή να τα πασπαλίσουμε με παρμεζάνα ή σκόρδο, ή αλάτι, παπαρουνόσπορο, σουσάμι, μαυροσούσαμο ή τριμμένα κίτρινα τυριά, ελιές κτλ.
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ!
ΤΙ ΑΛΕΥΡΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ? ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
Καλησπέρα. Χρησιμοποιούμε αλεύρι για ψωμί δηλαδή αλεύρι για ζύμωμα. Κάθε εταιρία έχει τέτοιο αλεύρι όπου στην μπροστινή όψη της συσκευασίας του αναφέρεται πως είναι για ψωμί ή για ζύμωμα. Ευχαριστούμε.