Μπακαλιάρος γιαχνί Υλικά: 1 1/2 κιλό μπακαλιάρο 3 ντομάτες 2 κρεμμύδια 1 φλιτζάνι κρασί λευκό Λίγο μαϊντανό…
Γεμιστές τσιπούρες με πληγούρι, της Ελένης Υλικά (για 2 άτομα): 2 μεγάλες τσιπούρες 1 κούπα πληγούρι ολικής αλέσεως (ψιλοαλεσμένο) 1 κούπα…
Φιλέτο με σάλτσα μανιταριών Ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψετε φιλετάκια είναι να τα φτιάξετε με σάλτσα μανιταριών.…
Μακαρόνια με κιμά Το φαγητό που αρέσει σε ΟΛΟΥΣ! Ετοιμάστε το για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε…
Ψάρι αλά σπετσιώτα, από τον Γέροντα Παρθένιο Ψάρι αλά σπετσιώτα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Μακαρόνια μαύρα Υλικά: 2 σουπιές νωπές 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 2 σκελίδες σκόρδο…
Σάλτσα Μαδέρα (της στιγμής) Υλικά: 1 κύβος νοστιμιάς κοτόπουλου 1/2 φλιτζάνι κρασί Μαδέρας 3 κουταλάκια κορν φλάουρ Εκτέλεση: Σε…
Σάλτσα Βασιλικού (για ψάρι και ζυμαρικά) Υλικά: 1 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό 8 κουταλιές βιτάμ 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος 2 αυγά…
Φιλέτο κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια, της Ειρήνης Υλικά: 4 φιλέτα κοτόπουλο 2 κρέμες γάλακτος με λίγα λιπαρά 3 πιπεριές χρωματιστές 1 κρεμμύδι…
Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο Το μόνο που χρειάζεται είναι να την μαρινάρετε για εικοσιτέσσερις ώρες! Όταν την βγάλετε από…
Μύδια σκορδάτα, της Έφης Υλικά: 1 κιλό μύδια με το κέλυφος 3 – 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 5 κουταλιές…
Αγριογούρουνο Σαλμί, της Εύης Υλικά: 1 1/2 κιλό, σε κομμάτια χωρίς το κόκαλο, αγριογούρουνο 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 κούπα…
Σπιτική sangria Φράουλα Μια σανγκρία που μοσχομυρίζει φρέσκια φράουλα. Γίνεται εύκολα, σερβίρεται κρύα και μας δροσίζει τις ζεστές…
Ζύμη για όλες τις χρήσεις, του Νυχτολούλουδου Υλικά: 3 φλυτζάνια αλεύρι 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο 1 φλυτζάνι άσπρο κρασί 1 κουταλάκι του γλυκού…
Λικέρ αρμπαρόριζα, της Λιλίκας Σας χρωστάω μια συνταγή. Συνταγή από το φκιασίδι της Προεδρίνας μας, που έκανε για να…
Μπριζόλα κρασάτη με λαχανικά, της Βίκυς Απογειώστε μια μπριζόλα χοιρινή... πετάξτε την από το παράθυρο... πλάκα κάνω! Απογειώστε την γεύση της,…
Κόκορας κρασάτος, της Βίκυς Υλικά: 60γρ. βούτυρο becel 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 150 – 200γρ. μπέικον 8 –…
Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες Ένα πολύ νόστιμο φαγητό είναι ο κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες. Ακολουθήστε την συνταγή που προσθέσαμε…
Πατάτες με κρασί και κόλιανδρο, της Ιωάννας Υλικά για 4 άτομα: 1 κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα 4 κουταλιές της σούπας…
Σάλτσα κρασιού (για ψάρι) Υλικά: 1 φλιτζάνι λευκό κρασί 2 κουταλιές βιτάμ 1 κουταλιά κορν φλάουρ 1 λεμόνι Εκτέλεση:…
Χοιρινές μπριζόλες κρασάτες Εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι
Κουνέλι κρασάτο Μια ελαφριά συνταγή για νόστιμο κουνέλι κρασάτο που, μόλις την δοκιμάσουν, θα την λατρέψουν και…
Κοτόπουλο κρασάτο ελαφρύ Μια ελαφριά συνταγή για νόστιμο κοτόπουλο κρασάτο που, μόλις την δοκιμάσουν, θα την λατρέψουν και…
Κοτόπουλο κρασάτο Για τους λάτρεις του κοτόπουλου, άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να απολαύσουν το αγαπημένο τους…
Ζεστό κρασί με πορτοκάλι Ζεστό κρασί με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας, δηλαδή άρωμα Χριστουγέννων. Με σύνεση, γιατί το αλκοόλ…
Χταπόδι κρασάτο ξυδάτο, της Ναταλίας Ακολουθείστε τη συνταγή της Ναταλίας και ετοιμάστε ένα εξαίσιο ξυδάτο και κρασάτο χταποδάκι. Μετά ξέρετε…
Κέικ με το κρασί που περίσσεψε Πολλές φορές μας περισσεύει λίγο κρασί και δεν ξέρουμε τι να το κάνουμε. Όχι, δεν…
Κρασάτες χοιρινές μπριζόλες Απλές στην παρασκευή αλλά πεντανόστιμες στη γεύση χοιρινές μπριζολίτσες στο τηγάνι με κρασάκι!
Σάλτσα ντομάτας με μύδια και λευκό κρασί, της Εύης Συνταγή που μας έστειλε η Εύη Λεοντίου, για μια πεντανόστιμη και νηστίσιμη σάλτσα, η οποία…
Brownies, της Καρολάιν Υλικά για 16 Brownies: 175γρ. κουβερτούρα (μαύρη σοκολάτα) 2 κουταλιές της σούπας νερό 8 κουταλιές…
Παστίτσιο, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου Το παστίτσιο είχε αρχικά τις ρίζες του στην ιταλική κουζίνα (λόγω των ζυμαρικών και του…
Πως σφραγίζουμε το πρόσφορο, από τον Γέροντα Παρθένιο Πως σφραγίζουμε το πρόσφορο, μας δείχνει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου…
Πως καθαρίζουμε ψάρια, από τον Γέροντα Παρθένιο Πως καθαρίζουμε ψάρια, μας δείχνει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Τυροπιτάκια της στιγμής, από τον Γέροντα Παρθένιο Τυροπιτάκια της στιγμής, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Μπάμιες με μπακαλιάρο στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο Μπάμιες με μπακαλιάρο στο φούρνο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου…
Σάλτσα ψητής ντομάτας, από τον Γέροντα Παρθένιο Σάλτσα ψητής ντομάτας, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Σαλιγκάρια για την κουζίνα, από τον Γέροντα Παρθένιο Σαλιγκάρια για την κουζίνα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου…
Γεμιστά με κριθαράκι και κιμά, από τον Γέροντα Παρθένιο Γεμιστά με κριθαράκι και κιμά, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου…
Πατάτες ογκρατέν, από τον Γέροντα Παρθένιο Πατάτες ογκρατέν, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Λαχανοσαλάτα Πολίτικη, από τον Γέροντα Παρθένιο Λαχανοσαλάτα Πολίτικη, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Λαχανόρυζο στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο Λαχανόρυζο στο φούρνο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Εύκολες σαλάτες εποχής, από τον Γέροντα Παρθένιο Εύκολες σαλάτες εποχής, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Μακαρονάδα τσουχτή, από τον Γέροντα Παρθένιο Μακαρονάδα τσουχτή, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Φακόρυζο αλλιώς, από τον Γέροντα Παρθένιο Φακόρυζο αλλιώς, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Κρητικό πιλάφι, από τον Γέροντα Παρθένιο Κρητικό πιλάφι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Καραμελωμένα κρεμμύδια, από τον Γέροντα Παρθένιο Καραμελωμένα κρεμμύδια, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Κολοκυθόπιτα με τραχανά, από τον Γέροντα Παρθένιο Κολοκυθόπιτα με τραχανά, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Χοιρινό με λάχανο, από τον Γέροντα Παρθένιο Χοιρινό με λάχανο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες, από τον Γέροντα Παρθένιο Κόκορας χωριάτικος με χυλοπίτες, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου…
Κοκκινιστό αρνάκι ή κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια παραδοσιακό, από τον Γέροντα Παρθένιο Κοκκινιστό αρνάκι ή κατσικάκι με χοντρά μακαρόνια παραδοσιακό, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το…
Κροκ Μεσιέ (Croque Monsieur) φούρνου με ξηρούς καρπούς Croque Monsieur (Κροκ Μεσιέ). Μια συνταγή που θα εκμεταλλευτεί το μπαγιάτικο ψωμί μας και στη…
Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, από τον Γέροντα Παρθένιο Κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου…
Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω, Αλέξανδρος Παπανδρέου Το ξεχωριστό βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019 από…
Σαλάτα με λευκή και κόκκινη κινόα, με ψιλοκομμένα λαχανικά και κρέμα βαλσαμικού με μηλόξιδο, του Αλέξανδρου Παπανδρέου Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που κυκλοφορεί από…
Ομελέτα με κολοκυθανθούς γεμιστούς, από τον Γέροντα Παρθένιο Ομελέτα με κολοκυθανθούς γεμιστούς, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου…
Κακαβιά (ψαρόσουπα), από τον Γέροντα Παρθένιο Κακαβιά (ψαρόσουπα), που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!
Πράσινη σαλάτα με αυγό, καλαμπόκι, λιαστές τομάτες και dressing μουστάρδας, του Αλέξανδρου Παπανδρέου Η συνταγή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο “Μαγειρεύω ζωγραφίζω χαλαρώνω”, του Αλέξανδρου Παπανδρέου, που κυκλοφορεί από…
Αυγολέμονο (Τεχνικές μαγειρικής) Τα αυγά που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Η ποσότητα των τριών…
Αυθεντικό τσιζ κέικ Νέας Υόρκης Κι αν δεν μπορείτε να περάσετε τον Ατλαντικό, μπορείτε να φέρετε στο σπίτι σας μια…